Comeback van inspirerende tennisster van zware operatie. Wie helpt Melissa Boyden mee bij het verwezenlijken van haar doelen?

Hallo mijn naam is Melissa en ik ben 17 jaar.
Ik tennis al sinds mijn 5e jaar en heb de afgelopen jaren veel internationale toernooien gewonnen, talent van het jaar gekozen en een aantal keer Nederlands kampioen geworden. Het jaar 2020 was een heel apart jaar, uiteraard door COVID-19 maar ook door persoonlijk tegenslag.

Tegenslag
In maart 2019 werd ik gediagnosticeerd met epilepsie die van een hersentumor kwam. Ik besloot daarom om in oktober 2019 een operatie hiervoor te ondergaan. De operatie was een succes! Het herstel ging buitengewoon voorspoedig: zo mocht ik al na 3 weken de baan weer op. Na 5 weken zei de chirurg dat ik weer vol mocht  trainen.
In januari 2020, slechts 3 maanden na de operatie, speelde ik mijn eerste toernooi weer. Dit toernooi was in … en doordat ik door een zware periode ging dacht niemand dat ik iets ging bereiken. Maar tot ieders verbazing haalde ik de finale en won ik ook de dubbel. Ik geloofde het gewoon niet. Ik was erg blij met dat ik het zo ver gehaald had zo kort na mijn operatie. 

Doelstelling 2021
Door de genoemde omstandigheden kon ik in 2020 bijna geen toernooien spelen, maar uiteindelijk won ik toch nog 3 titels en werd Nederlands kampioen dubbel in mijn leeftijdsklasse! Dit jaar ben ik tot dusver hard aan het trainen en heb een paar toernooitjes gespeeld in het buitenland.
Ik heb me dit jaar ten doel gesteld om de Junior Grand Slams te spelen. Omdat ik dit jaar 18 jaar word is dit mijn laatste jaar om dit te realiseren!

Net als voor volwassenen worden de Junior Grand Slams gespeeld in Melbourne (AustraliĆ«), New York (USA), Wimbledon (Engeland) en Parijs (Frankrijk). Het kost heel veel (trainen, reizen en zeker geld) om naar deze toernooien te kunnen. Hiervoor moet ik eerst verschillende toernooien spelen door heel Europa om een hoger ranking te halen. Op dit moment sta ik 140 ITF Junioren. Ik moet proberen de top 100 te halen om deze Grand Slams te mogen spelen.

Hoe kunt u helpen
Voor het spelen van de hierboven genoemde toernooien heb ik uw hulp nodig in het financiĆ«le gedeelte. Hiertoe hebben we in samenwerking met Talentboek (dit is een initiatief van het Yvonne van Gennip Talentfonds) een crowdfunding actie gestart. Als u mij wilt helpen zal ik dit enorm waarderen. Alle hulp in de vorm van een financieel ‘duwtje’ in de rug is welkom. Alvast bedankt hiervoor!

Sportieve groetjes,

Melissa Boyden.


Links:
* De donatiepagina
* Prestatieoverzicht Melissa
* Instagram
* Facebook
* Prijsuitreiking tennistalent van het jaar


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *